mandag den 17. januar 2011

Den dansende drenge.

Den dansende dreng.


Opgaver.
Referat på 200 ord.
Personkarakterstik.
Dagbog om fars eller mors tanker.
Hvad betyder:
- sorvboble mor.
- hverdagsmaskinefar.

Referat.
Det handler om en familie som mister deres ældste søn, familien er i starten ved at gå fra hinanden, da de ikke kan få en ordentlig hverdags rytme igen, uden deres afdøde søn.
specielt deres andet barn, har svært ved det hun mangler sin storebror utrolig meget. Og en dag hun er på vej i skole, møder hun sin storebrors bedsteven som hedder Mads, og de følges så i skole, men snakker ikke rigtig sammen.
Og derhjemme følte hun sig ikke trøstet, altså hun føler ikke at der er nogen som holder om hende derhjemme. Næste dag da hun er på vej i skole, møder hun igen Mads, og han spørger så om de ikke skal pjække fra skole og tage på burger bar også ud til fyret og plukke nogle blomster og tage ned på storebroderen / Tobias gravsted og ligge blomsterne. Men da de er ude ved fyret, ender det med at de står og kysser.
Tobias døde af kraft, efter et forholdsvis langt forløb.  Moderen sorger hele tiden, og faderen, prøver sådan nærmest at arbejde det væk for at tænke på noget andet.
Personkarakterstik.
Moderen: hun virker som en som der bare vil ligge og drukne i sin egen sorg. Altså en meget følsom person.
Faderen: han virker mere som en hård type, som måske ikke vil vise sine tåre, han vil nok gerne være den stærke og forsørge og beskytte sin familie, og gerne vil fremstå som et godt forbillede.
Søsteren: hun virker os som en meget følsom person, men hun viser det ikke på samme måde som sin mor, hun bære sorgen indeni. Så hun er lidt en god blanding i mellem sin mor og sin far.
Mads: han virker som en dreng der har respekt for andre, for han fik idéen om at plukke blomster til Tobias gravsted. Han er lidt som faderen som gerne vil vise sig som den stærke overfor de ”svage”.
Dagbog om fars eller mors tanker:far: Kære dagbog, det er svært jeg er ødelagt af sorg indeni. Men jeg viser det ikke til min familie, det ville ikke hjælpe dem hvis jeg os græd. Jeg er nødt til at være den stærke i denne svære tid.
det er svært at få en ordentlig hverdag igen når vi mangler vores lille Tobias. Men sket er sket, og vi kan intet gøre ved det nu, vi må for Tobias skyld for hverdagen til at køre igen så vi kan vise overfor ham at vi er stærke.
Hvad er:
Sorvboblemor:
hun sorger rigtig meget, drukner nærmest sig selv i sine egne tåre.
hun kan og vil ingenting, hun ligger bare, og græder.
Hverdagsmaskinefar: han vil nærmest bare arbejde det hele væk,  han gemmer sig i sit arbejde, han græder ikke for at vise sin familie at han er den stærke. Han prøver meget at få hverdagen til at køre igen.
Han vil gerne beskytte sin familie.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar